De 6 beste online cursussen

beste online cursussen

Op het moment dat je de ambitie hebt om aan de slag te gaan als coach, zijn er verschillende opleidingen en cursussen die je kunt gaan volgen. Dit kunnen klassikale cursussen en opleidingen zijn, maar tegenwoordig kun je ook allerlei online cursussen volgen. Het voordeel van een online cursus is dat je deze op ieder willekeurig moment kunt volgen. Je kunt dit overdag doen op het moment dat de kinderen naar school zijn, maar ook ’s avonds op het moment dat er niemand is die je kant storen. Omdat het online cursusaanbod waarmee je coach kunt worden vrij groot is, staan hieronder de 6 beste online cursussen op een rijtje.

ICM coaching cursus

ICM is een opleidingsinstituut waarbij je onder andere online een algemene coaching cursus kunt volgen. Deze cursus duurt 5 maanden en tijdens deze cursus krijg je inzicht in je eigen kwaliteiten en leer je deze op een natuurlijke manier in te zetten. Het is belangrijk dat je als coach leert hoe je je eigen kwaliteiten in kunt zetten zodat anderen hun doelen kunnen behalen. Dit is precies wat je tijdens deze cursus leert. Nadat je deze cursus hebt gevolgd, kun je aan de slag als coach. Dit of je nu aan de slag wilt als persoonlijke coacht of als budget coach.

Coaching cursus bij CIVAS

Civas is een opleidingsinstituut waarbij je verschillende coaching cursussen kunt volgen. Je kunt hier een algemene coaching cursus volgen, maar je kunt ook een specifieke cursus volgen. Bij voorbeeld een cursus intercultureel coach of een cursus coaching bij hoogbegaafdheid. Welke cursus het beste bij jou past, is afhankelijk van je persoonlijke wensen en behoeften. Alle coaching cursussen bij CIVAS zijn er op gericht om het beste uit jou als coach te halen. Dit zodat jij je eigen kwaliteiten optimaal kunt inzetten.

Cursus allround coach bij NHA

De NHA is eveneens een opleidingsinstituut waarbij je een online cursus tot coach kunt volgen. Met deze cursus kun je als coach alle kanten op. Dit omdat je met deze cursus de basisvaardigheden waarover een goede coach moet beschikken kunt leren.

Cursus allround coach bij Laudius

Ook Laudius is een opleidingsinstituut waarbij je een cursus tot allround coach kunt volgen. Naast deze cursus kun je hier ook de cursus HSP coach volgen. HSP staat voor High Sensitive Person. Steeds meer mensen komen tot de ontdekking dat ze HSP staan en hebben behoefte aan de juiste ondersteuning en begeleiding. Mocht dit onderwerp je liggen, dan kun je eens overwegen of je hier iets mee wilt doen.

De beste cursussen

Nu je weet welke 6 online cursussen er zijn die je kunt volgen op het moment dat je een carrière als coach ambieert, is het belangrijk dat je niet zomaar de eerste de beste cursus gaat volgen. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar de cursus die uiteindelijk het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen en behoeften. Daarnaast is het belangrijk dat je nadenkt of je jezelf als coach wilt specialiseren in een bepaalde richting. Mocht dit het geval zijn, dan kan het aan te raden zijn om een cursus te gaan volgen die hierbij aansluit.