Een persoonlijke coach

persoonlijke coach

Als persoonlijke coach streef je naar een positieve verandering in het leven van iemand. Iedereen die worstelt met obstakels in het dagelijks leven, kan op zoek gaan naar zo’n persoonlijke coach. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat mensen worstelen met allerlei obstakels waardoor het steeds lastiger wordt om te functioneren in de maatschappij. Dit kunnen obstakels zijn zoals een verhoogde werkdruk of problemen in de relationele sfeer. De maatschappij van tegenwoordig lijkt de lat steeds hoger te leggen, waardoor steeds meer mensen overvraagd worden. Dit is dan ook meteen de reden waarom steeds meer mensen vroeg of laat te maken krijgen met een burn out.

De lat ligt hoog

Veel mensen vinden het belangrijk om steeds maar weer te blijven presteren. Maar wat nu als je naast het maken van een carrière, ook nog moeder, echtgenote en vriendin moet zijn? Soms kan de druk zo hoog oplopen dat iemand niet meer weet hoe hij of zij de balans in het dagelijks leven terug kan vinden. Dit is precies de reden waarom mensen op zoek gaan naar een persoonlijke coach. Zij hebben namelijk hulp nodig bij het terugvinden van de balans in hun dagelijks leven, zodat zij zichzelf weer gelukkig gaan voelen.

Waarbij kan een persoonlijke coach helpen?

Een persoonlijke coach helpt mensen om vanuit hun eigen innerlijke kracht bepaalde doelen te realiseren. Daarnaast kan een persoonlijke coach ondersteuning bieden om effectiever te communiceren en om oude patronen los te laten. Wanneer iemand op een effectieve manier naar zichzelf wil kijken, kan een persoonlijke coach waardevol zijn. Persoonlijke coaching is eigenlijk niets anders dan een vorm van persoonlijke begeleiding die wordt gegeven door een professionele coach. Wanneer iemand zo’n coach inschakelt, is het in de eerste plaats belangrijk dat de hulpvraag van die persoon in kaart wordt gebracht.

Hulpvraag in kaart brengen

Iemand die begeleidt wilt worden door een persoonlijke coach, heeft een specifieke hulpvraag. Het is belangrijk dat deze hulpvraag in kaart wordt gebracht voordat het coaching traject van start gaat. Misschien wil iemand ‘nee’ kunnen zeggen omdat diegene altijd maar over zijn of haar persoonlijke grenzen heen gaat? Of misschien wilt iemand op een effectieve manier leren communiceren? Ook kan het zijn dat iemand meer inzicht wil krijgen in zijn of haar eigen gedrag omdat diegene steeds opnieuw betrokken raakt bij een conflict. Kortom er kunnen verschillende hulpvragen zijn waarom mensen op zoek gaan naar een persoonlijke coach.