Personal Trainer

Personal trainer

Op het moment dat je sportief bent aangelegd en het leuk vindt om mensen te begeleiden bij het aanwennen van een gezondere leefstijl, kun je aan de slag gaan als personal trainer. Als personal trainer begeleidt je mensen bij het sporten en bij het creëren van een gezondere leefstijl. De doelen die centraal kunnen staan tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden als personal trainer kunnen zijn: verantwoord afslanken, het in balans brengen van het lichaam en geest en het veranderen van een leefstijl. Veel mensen willen hun leefstijl veranderen, maar weten niet waar ze moeten beginnen om dit doel te kunnen behalen.

Leefstijl veranderen

Het veranderen van een leefstijl is één van de zaken waarmee jij je als personal trainer bezig kunt houden. Steeds meer mensen gaan namelijk op zoek naar een personal trainer, omdat zij wel wat hulp kunnen gebruiken bij het aannemen van een andere leefstijl. Als personal trainer stel je een individueel plan op mensen op een zo effectief mogelijke manier te begeleiden. Als personal trainer kun je ondersteuning bieden aan iedereen die aan zijn of haar gezondheid wilt werken. Een individueel plan is hierbij van belang omdat iedereen anders is.

Iedereen is anders

Als personal trainer is het belangrijk dat je iedereen op een andere manier begeleidt. Iedereen die jou inschakelt is namelijk anders. Zo zal de ene persoon jou inschakelen omdat hij of zij minder last wilt hebben van lichamelijke klachten, terwijl de andere persoon jou inschakelt omdat hij of zij een grotere spiermassa op wilt bouwen. Voor jou als personal trainer is het dus belangrijk dat je kunt schakelen tussen de verschillende hulpvragen. Indien je het leuk vindt om mensen te coachen en sportief bent aangelegd, kun je overwegen om aan de slag te gaan als personal trainer.<

Aan de slag als personal trainer

Je kunt niet zomaar aan de slag gaan als personal trainer. Het is belangrijk dat je hiervoor een specifieke cursus of opleiding volgt. Er zijn verschillende opleidingen en cursussen bij verschillende opleidingsinstituten beschikbaar die je kunt volgen. Dit kan een korte cursus zijn, maar ook het volgen van een meerjarige opleiding is mogelijk. Tijdens zo’n cursus of opleiding zullen er een aantal aspecten behandelt worden. Hierbij kun je denken aan de juiste begeleidingstechnieken, maar ook alle ins en outs over een gezonde leefstijl. Want was is nu precies een gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl bestaat uit een aantal aspecten. Denk hierbij aan voldoende bewegen, gevarieerde en gezonde voeding en tijd en ruimte voor ontspanning. Naast het leveren van inspanning is ook ontspanning belangrijk. Ieder mens heeft zo nu en dan namelijk behoefte aan rust. De boog kan immers niet altijd gespannen staan. Wanneer mensen hun oude leefstijl in willen ruilen voor een gezonde leefstijl, gaan veel mensen op zoek naar een personal trainer. Dit omdat zij zelfstandig dit doel niet kunnen behalen. Als personal trainer ga jij aan de slag met het maken van een beweeg en voedingsschema op maat. Het is belangrijk dat je bij het opstellen hiervan rekening houdt met de wensen en behoeften van de individuele cliënt. Tevens moet je hierbij rekening houden met de mogelijkheden van iedere cliënt. Het is namelijk niet voor iedereen mogelijk om dagelijks twee uur of langer door te brengen in de sportschool.